Fager kétszertört édes fém show pelham John

52 500 Ft

Cikkszám: FG_johnpelham

Édes fém belső szájrésszel ellátott show pelham zabla.

Ha lovadat az alábbiak valamelyikével jellemeznéd akkor ez a zabla kiváló választás:
– ráfekszik a zablára, megfogja a lovas kezét
– hevesen reagál a szársegítségekre
– könnyen kisebesedik a szájszeglete

Gyűjts akár 1 313 pontot.

Leírás

Teljesen egyenes kialakítású zablatest és ennek a kialakításnak köszönhetően soha nem fog a ló szájpadlásához nyomódni. Megfelelően fekszik fel a ló szájában így lehetővé teszi a finom segítségadást.

Ennek a pelhamnak a karjai eltérnek a megszokott pelham zabától, ugyanis a zablakarika el tud forogni, így sokkal flexilisebb mint az általános pelham zablák. Ennek a kialakításnak köszönhetően a ló puhábban támaszkodik, kevésbé nehezedik bele a lovas kezébe és kisebb eséllyel válik merevvé.

A ló szájától kicsit messzebb elhelyezkedő elforgó zablakarikák elősegítik, hogy a ló merjen a zabla után nyúlni, valamint a szársegítségekre gyorsabban reagáljon. Ezek a zablakarikák továbbá elősegítik a ló feligazítását és nem csípik be a ló szájszegletét, nem okoznak sebeket.

Használható 1 vagy 2 szárral valamint összekötővel is.

Javasolt olyan lovak számára is amelyeknek érzékeny a szája és könnyen kisebesednek. Ez a zabla megformálásának köszönhetően nem okoz nyomáspontokat és sebeket.

Az édes fém fekete vasból és rézből készült ötvözet amely a lovak számára édes ízű így ezeket a zablákat szívesebben elfogadják, mint a sima acél zablákat. Az édes fém lassan oxidálódik és rozsdásodik  és ez az oxidáció kölcsönzi az édeskés ízt amelyet a lovak kedvelnek. Ez a speciális ötvözet fokozza a nyálképződést is így elősegíti a lovak ellazulását. Ez a fém szinte kivétel nélkül mindig elszíneződik. A zablakarikák illetve a ló szájszegletével érintkező részek rozsdamentes acélból készültek. Az édes fém zablákat minden használat után szükséges szárazra törölni.

Tulajdonságok

További információk

Méret

, , , ,