Fager kétszertört görgős édes fém oliven zabla Julia

39 990 Ft

Cikkszám: FG0046

Enyhén emelt belső szájrésszel és görgővel ellátott oliven zabla.

Ez az anatómiai zabla több teret enged a ló nyelvének, leveszi róla a nyomást és áthelyezi azt a ló szájszegletére és növeli a szájszegletre ható nyomást.

A középső görgős kisebb, „élesebb” mint a széles változatai, azonban jobban elmozog. Ennek köszönhetően megfelelő választás lehet azon lovak számára amelyek hajlamosak beledőlni a lovas kezébe. Kiváló választás érzékeny nyelvű lovak számára.

Gyűjts akár 1 000 pontot.

Leírás

Honnan tudhatod, hogy a lovad nyelve érzékeny?
– megpróbálja a nyelve alá venni a zablát
– rázza a fejét
– hirtelen fejmozdulatokat csinál, hogy kitérjen a szársegítségek elől
– lefelé vagy felfelé húzza a fejét, hogy meneküljön a nyomás elől
– kilógatja a nyelvét
– hevesen, stresszesen rágja a zablát

Az oliven zablakarikák enyhe támasztékot nyújtanak a ló számára, továbbá kialakításának köszönhetően nem sebzi ki a ló száját.

Az édes fém fekete vasból és rézből készült ötvözet amely a lovak számára édes ízű így ezeket a zablákat szívesebben elfogadják, mint a sima acél zablákat. Az édes fém lassan oxidálódik és rozsdásodik  és ez az oxidáció kölcsönzi az édeskés ízt amelyet a lovak kedvelnek. Ez a speciális ötvözet fokozza a nyálképződést is így elősegíti a lovak ellazulását. Ez a fém szinte kivétel nélkül mindig elszíneződik. A zablakarikák illetve a ló szájszegletével érintkező részek rozsdamentes acélból készültek. Az édes fém zablákat minden használat után szükséges szárazra törölni.

Méret Belső szájrész vastagsága Zablakarikák átmérője
105mm 12mm 65mm
115mm 12mm 65mm
125mm 14mm 65mm
135mm 14mm 65mm
145mm 14mm 65mm

Tulajdonságok

További információk

Méret

, , , ,