Fager kétszertört édes fém kimblehook zabla Alexander

52 500 Ft

Cikkszám: FG_alexander_kimblehook

Anatómiailag formált kétszertört édes fém kimblehook zabla.

Milyen lovakhoz javasoljuk?
– erős, ráfog a zablára
– elköpi a zablát
– érzékenyen reagál a segítségekre de erős
– támaszkodása bizonytalan
– nehezen fogadja el a zablákat

Gyűjts akár 1 313 pontot.

Leírás

Speciális szájrész amelynek középső része 45 fokban el van forgatva a szélső szájrészekhez képest így kiválóan illeszkedik a ló szájában. A speciális édes fém anyagnak és kialakításának köszönhetően még az érzékeny és válogatós lovak is örömmel elfogadják.

A középső, 45 fokban elforgatott elemnek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan lovak számára amelyek hajlamosak a nyelvük alá venni a zablát valamint amelyek előszeretettel fogják meg a zablát és veszik át az irányítást.

A zablakarikák több állítási lehetőséget kínálnak fel, minél lentebb csatoljuk a szárat annál nagyobb tarkóhatást tudunk elérni.

Zablalánccal együtt szállítjuk.

Az édes fém fekete vasból és rézből készült ötvözet amely a lovak számára édes ízű így ezeket a zablákat szívesebben elfogadják, mint a sima acél zablákat. Az édes fém lassan oxidálódik és rozsdásodik  és ez az oxidáció kölcsönzi az édeskés ízt amelyet a lovak kedvelnek. Ez a speciális ötvözet fokozza a nyálképződést is így elősegíti a lovak ellazulását. Ez a fém szinte kivétel nélkül mindig elszíneződik. A zablakarikák illetve a ló szájszegletével érintkező részek rozsdamentes acélból készültek. Az édes fém zablákat minden használat után szükséges szárazra törölni.

Méret Belső szájrész vastagsága Zablakarikák átmérője
10,5 cm 12 mm 70 mm
11,5 cm 12 mm 70 mm
12,5 cm 14 mm 80 mm
13,5 cm 14mm 80 mm
14,5 cm 14 mm 80 mm

Tulajdonságok

További információk

Méret

, , , ,